ПРЕДИ 10 ГОДИНИ: ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: ТАКАВА КОРУПЦИЯ НЕ Е ИМАЛО ОТ 20 ГОДИНИ; БОЙ НА КОНЕ В КИТАЙСКАТА ЛУННА НОВА ГОДИНА; АВТОМОБИЛ БУГАТИ ОТ 1937 Г. ПРОДАДЕН ЗА 3,4 МЛН. ЕВРО

0
2173

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: ТАКАВА КОРУПЦИЯ НЕ Е ИМАЛО ОТ 20 ГОДИНИ

Такава корупция, каквато цари в момента в България от страна на управляващите, не е имало от 20 години. Това каза в Раковски председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.Вместо да се търси изход от проблемите, които затрупват България, някои хора се занимават с глупости, каза Цветанов в отговор на журналистически въпрос как ще коментира скандалното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в САЩ.

БОЙ НА КОНЕ В КИТАЙСКАТА ЛУННА НОВА ГОДИНА

Необичайни за останалия свят конски схватки наблюдаваха посетителите в Ронгшуй, автономен регион ГуанцзъЖуанг в южната част на Китай.За местните жители обаче боят на коне е традиция с 500-годишна давност. Легендата говори, че първоизточникът на тези сражения между четириногите било разрешаването на сватбен спор на същото място. От незапомнени времена жителите на региона наблюдават възпроизвеждащата онова старо събитие традиция всеки път по едно и също време. Конните боеве се провеждат в рамките на фестивала, с който започва Лунната нова година. Всяка година хиляди присъстват на традиционния ритуал.

АВТОМОБИЛ БУГАТИ ОТ 1937 Г. ПРОДАДЕН ЗА 3,4 МЛН. ЕВРО

Класически автомобил Бугати тип 57S Atalante, който е събирал прах половин век в гараж в Тайнсайд, беше продаден за 3,4 милиона евро на аукцион в Париж, предаде Би Би Си.

Роднини на самотния доктор от Нюкасъл Харолд Кар открили ценната антика в гаража след смъртта му. Първоначално тя е била собственост на първия президент на BritishRacingDrivers* ClubЪрлХоу. Той я е продал през 1955г. на доктор Кар, който я е използвал до 1960г., след което я е прибрал в гаража си, за да бъде открита чак след близо 50 години. От този тип Бугати са били конструирани само 17 бройки.

НДТ – 8 февруари 2009 г.