Пребиха кмета на каварненското село Белгун

0
767
Кметът на с. Белгун Благомир Станев се жали в Окръжната прокуратура в Добрич затова, че в ранните часове в понеделник е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна.

Според него причина за физическата разправа е познанството му с координатора на ДПС в Каварна и изборния резултат на движението в селото. В Белгун гласовете за ДПС на отминалите парламентарни избори по информация на кмета са 11.

В жалбата си Станев твърди, че на 5 април в 3:30 сутринта се почукало на входната му врата на жилището му в с. Белгун. Двама души му казали, че кметът на Каварна и председателят на Общинския съвет го чакат в офиса на ГЕРБ.

След настояване от тяхна страна Благомир Станев тръгнал с колата си към града. В жалбата се посочва, че влизайки в офиса са били няколко души – Илиян Събев, Йордан Стоянов – председател на ОбС в Каварна, техническият секретар на ГЕРБ в крайморския град и други.

След като седнал Илиян Събев започнал да го обижда, псува и да изсипва отпадъци върху него. Станев не се е съпротивлявал, тъй като в града се говорило, че въпросният Илиян Събев има престъпно минало, свързано с бивши групировки. Бездействието обаче провокирало и физическа агресия от страна на Илиян Събев.

„Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа”, пише още в жалбата си кметът на с. Белгун и допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. „През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше удоволствие” – пише още в жалбата.

Окръжната прокуратура е разпределила проверка по случая.

News