“Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш мнението на хората, а те са омерзени. Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна.” Това заяви президентът Румен Радев, като уточни, че ако даде доверието си на нова политическа формация, ще го обяви сам.

“Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. В момента използват добре позната техника – когато след взаимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото наследство, да създаваш фалшиво такова”, добави Радев.

Президентът призова компетентните органи да извадят на показ цялата информация за сигнали и дела на трупчета, ако има такива. Той изтъкна, че който разполага с информация за корупция, е длъжен да я сподели с компетентните органи, но и да носи отговорност за сигналите, които подава.  https://trud.bg/