Певицата Сара Даш, съоснователка на R&B групата Labelle, която се прочу със световноизвестния си хит Lady Marmalade, почина. Тя е издъхнала на 76 години, а причините за кончината й все още не са ясни.

Пати ЛаБел, другата идейна вдъхновителка на женската група, разказа че двете са били на сцена заедно в събота и това бил много силен, специален момент.

“Сара Даш беше изумително талантлива, хубава и обичлива душа, която благослови живота ми и този на другите, по начини, които не мога да изброя. Винаги съм разчитала на нея да ми пази гърба. Това беше Сара – лоялен приятел и глас за онези, които нямаха трибуна за свой. Тя беше щедър човек, който споделяше таланта и времето си с останалите”, каза тя пред изданието „Билборд“.

Припомняме, че Сара е родена през 1945 година в Ню Джърси и се мести във Филаделфия през 60-те години на миналия век. Тя се сближава с Пати Лабел, Нона Хендрикс и Съндрей Тъкър, с които основават The Ordettes.

След смяната на няколко имена, гругата, без Съндрей, която напуска, започва да става разпознаваема като Labellе през 1971 г.

https://blitz.bg/

 

  • Sarah Dash, Nona Hendryx “Lady Marmalade”

  • Sarah Dash, Orfeh & Elektrik Co perform Lady Marmalade @ 54 Below

  • Sarah Dash Ohh- La- La Full Album.

  • Labelle Final Concert (1976) Sarah Dash, Nona Heyndrx and Patti Labelle Live