Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома

0
1014

Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г. и от този момент бе в будна кома.

Неговата съпруга Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи.

Манол Велев бе роден на 9 септември 1959 г.

С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат са семейство от 1986 г.

Бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г. Той бе президент на футболен клуб “Вихър” (Горубляне), впоследствие обединил се с “Академик” (София) и достигнал до втора дивизия. Бе и запален тенисист.

През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев. През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България. Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“. Двамата с Весела Лечева имаха и фондация “Деца и здраве”, като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище “Луи Брайл” и сираците от дом “Вяра, Надежда, Любов”.

https://bnr.bg/varna