ПОСЛАНИК ХЕРО МУСТАФА ОСТАНА ВПЕЧАТЛЕНА ОТ СУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“

0
500

Посланик Херо Мустафа бе гост на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Добрич. Повод за визитата й е реализиран проект в учебното заведение, с финансовата подкрепа на Американската програма за хуманитарна помощ. Общата стойност възлиза на 111 хиляди долара и включва цялостно реновиране на покрива, отоплителната система, стаята за общо ползване, покрития вход на училището и физкултурния салон, който се помещава в едно от крилата на училището.

Посланик Мустафа бе посрещната на двора от деца в народна носия и според българската традиция – с хляб, сол и червена роза. Американският дипломат разгледа модерната актова зала на училището, където бе поздравена с българска песен за приятелството, в изпълнение на децата от вокалната група. Посланик Херо Мустафа разбира добре българския език и почти няма нужда от преводач, коментират малките Славейковци, с които Нейно превъзходителство разговаря радушно и подари на всеки от изпълнителите по един сувенир.

След актовата зала американската делегация излезе в двора, където попадна на типично голямо междучасие в СУ „П. Р. Славейков“, с извиване на традиционно българско хоро. Дипломатът разгледа училището, остана впечатлена от модерното оборудване, след това пък надникна в два учебни часа при малките ученици – по изобразително изкуство и по английски език. В конферентната зала домакини и гости проведоха кратка работна среща. Гост на събитието бе и кметът на Добрич Йордан Йорданов. НДТ