Поредно признание за Станимир Стоилов, влезе в историята на Гьозтепе – БГ Футбол

0
7


Станимир Стоилов получи поредно признание за отличната си работа в турския Гьозтепе. Мъри се превърна в най-успешния треньор на отбора през последните 10 години, пишат в южната ни съседка. 

Опитният български специалист пое „жълто-червените“ в 13-ия кръг на миналия сезон, като успя да класира тима си за Суперлигата с атакуващ футбол и дисциплина на терена. Стоилов демонстрира високото си ниво и през този сезон. Гьозтепе събра 12 точки в седем мача в елита на Турция, като заема шесто място в първенството. 

До момента Станимир Стоилов е водил отбора си в общо 31 срещи. В тях той е спечелил средно по 2.10 точки, като това го прави треньорът с най-висок процент победи от сезон 2014-15. В седемте мача в Суперлигата „Гьоз-Гьоз“ е спечелил средно по 1.71 точки. 

Най-висок успех за Гьозтепе постигна Суат Кая, който печели средно по 2.27 точки в 22 двубоя през 2014 година. Мъри обаче оставя след себе си в историята на измирския клуб важни имена като Окан Бурук, Ръза Чалъмбай и Юмит Кайъхан. 

57-годишният български специалист успя да спечели признанието както на феновете на Гьозтепе, така и на турската футболна общественост със своя атакуващ и динамичен стил в Суперлигата и откриването на играчи от по-неизвестни първенства, но с много висок потенциал, който успешно развива, пишат още медиите в Турция. 





Източник Gong.bg