Фатален ден за 36-годишна русенка, предприела ляв завой 

Тежка катастрофа стана вчера следобед на разклона за Образцов чифлик на ремонтирания път Русе-Кубрат, който все още не е пуснат официално в експлоатация. Сблъскали са се два автомобила, като при удара са пострадали трима души, съобщава Русе Медиа. Лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 36-годишна шофьорка, се е движил в посока Червена вода. Водачката е предприела ляв завой към Образцов чифлик, като е отнела предимството на лек автомобил „Опел“. В него са пътували двама младежи – на 21 и 22 години. При удара опелът се е врязал странично във фолксвагена и го е изхвърлил от пътя. Пострадали са тримата пътуващи в двете коли, които са откарани с линейки в болницата. Жената била с политравма, а младежите – съответно с комоцио и травма на ръката. По предварителна информация няма употреба на алкохол от двамата водачи. Заради катастрофата движението бе затруднено и се извършваше в едната лента. По думите на бащата на единия от младежите той е бил пътник и си е говорил с приятеля си, когато са видели автомобила срещу тях. До последно са се надявали, че водачката ще намали и ще ги изчака да минат, тъй като са с предимство. Не са очаквали да ги удари и не са успели да реагират.

Куриерски бус и мотоциклет се удариха, мотористът загина

Трагичен сблъсък този следобед в Монтанско. Куриерски бус и мотор се удариха, има загинал, научи BulNews. Пътният инцидент е станал между селата Доктор Йосифово и Славотин. Ударили са се бус на куриерската фирма и мотор. Вследствие на зверския удар мотоциклетистът е загинал на място. На местопроизшествието е пристигнал патрул на полицията, който да изясни причините, довели до фаталния сблъсък. Движението в района бе ограничено, като пътуващите се отклоняваха през Клисурица.

Огромна трагедия край стадион “Спартак” 

Катастрофа е станала в София, близо до стадион “Спартак”. Това става ясно от няколко поста в социалните мрежи. От тях става ясно, че кола се е ударила в загражденията, като има и смъртен случай. Според потребителите в социалните мрежи е починал дядо и вероятно става въпрос за инфаркт или удар

Кървавата баня с 2 трупа в Кресненското дефиле

Окръжна прокуратура – Благоевград разследва пътнотранспортно произшествие със загинали двама чуждестранни граждани. Досъдебното производство се води за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, съобщават от прокуратурата. Около 09,00 ч. на 08.08.2021 г., на международен път Е79, настъпила катастрофа между две превозни средства – лек автомобил „Волво С 80“, управляван от гръцки гражданин, и влекач „Волво“, с водач български гражданин. По първоначални данни, които се потвърждават и от събраните до настоящия момент доказателства, лекият автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарния. Силният челен сблъсък между двете превозни средства довел до смъртта на гръцките граждани – на водача на автомобила Г.Р. (на 63 години) и на 16-годишния му син. Сестрата на загиналото момче, която е негов близнак, е в болнично заведение без опасност за живота. Майката на децата е приета за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“. Жената е на командно дишане и е в безсъзнание. Проведен e оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са извършени аутопсии.

Мъж загина при мистериозен инцидент в Хасково

Мъж е загинал при пътен инцидент в Хасково. Това съобщиха от ОДМВР – Хасково. Сигналът за произшествие с материални щети е подаден вчера в РУ – Хасково. Движещ се лек автомобил се е ударил в друг паркиран на кръстовището между улиците „Росица“ и „Република“. Подаващият сигнала е съобщил, че на водача му е прилошало. Изпратените незабавно на мястото на инцидента автопатрул и екип от медици са установили, че водачът е загинал. Назначена е аутопсия, образувано е досъдебно производство.

Тежка катастрофа по тъмна доба завърши фатално в Русенско

Тежка катастрофа на пътя Русе-Кубрат е завършила фатално  рано сутринта на 10 август. 47-годишен мъж е загинал, а 18-годишен младеж се бори за живота си. Инцидентът е станал малко след полунощ в участъка между Ново село и Тетово. Лек автомобил „Рено Меган“ с русенска регистрация е напуснал пътното платно на завой,  блъснал се е в пътен знак, след което е отскочил, прелетял е през пътя и се е преобърнал в канавката. На място е загинал 47-годишен мъж, а 18-годишен е бил откаран от екип на Спешна помощ в болница „Канев“ с фрактура на черепа и други травми, като е настанен за лечение там. На самото местопроизшествие не е установено кой е шофирал автомобила, тъй като и двамата пострадали са заварени извън превозното средство. Предстои изясняването на това, както и на причините, довели до пътния инцидент. Издадени са съответните документи за изследване на употребата на алкохол и наркотици на двамата. По случая е заведено досъдебно производство. https://blitz.bg