Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали

0
8



На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че при спиране на автомобил за проверка, водачът ще бъде проверяван и за това дали има наказателни постановления и фишове и при наличие на такива, ще му бъдат връчвани. На проверка ще подлежат и пътниците, които също ще бъдат проверявани за влезли в сила неплатени глоби.

Пред медиите гл. инсп. Дачев отчете резултатите от предходната специализирана операция, акцентираща върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, индивидуални електрически превозни средства. Проверени са били 127 водачи, използвали такъв начин на придвижване. За констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени пет акта и един фиш. От проверените 29 пешеходци, един е установен да пресича неправилно и му е съставен фиш.

Главен инспектор Дачев отчете също, че броят на произшествията е намалял три пъти, като за изтеклата седмица те са четири, с един леко пострадал.

На територията на цялата област Кърджали са проверени 2800 моторни превозни средства и 3217 души. Установени са 889 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 162 акта и 727 фиша. Заснети са 1056 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

/МК/



Източник БТА