След решение на Окръжния съд в Добрич подсъдим за държане на наркотични вещества е осъден на лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 3000 лева.

Делото пред въззивната инстанция е образувано по жалба на подсъдимия срещу присъда на Районния съд в Добрич. С нея П.П. е признат за виновен в това, че на 22 август 2018г. в землището на село Фелдфебел Дянково, общ. Добричка, в лек автомобил, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества – три пакета марихуана с общо тегло 138.65 грама, на стойност 831.90 лева. За извършеното деяние Районният съд в Добрич е наложил на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален строг режим и наказание глоба в размер на 6000 лева.

След проверка на атакуваната присъда Окръжният съд намери, че размерът на глобата не е бил съобразен с данните за имотното състояние, доходите и семейните задължения на дееца, каквито са законовите изисквания. В конкретния случай подсъдимият е безработен, декларирал е, че не получава доходи и че няма имущество. По отношение на наказанието лишаване от свобода съдът подчертава, че не са налице каквито и да било обстоятелства за неговото намаляване. Подсъдимият е осъждан два пъти за престъпление от същия вид, като настоящото деяние е извършено и в изпитателния срок по предходна присъда. По изложените съображения Окръжният съд намали наложената на мъжа глоба от 6000 на 3000 лева и потвърди присъдата в останалата й част.

Решението не подлежи на обжалване и протест. 

04.11.2021 г. 

Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността