Подобряването на условията за паркиране в Несебър продължава с изграждането на подземен паркинг

0
12


Кметът на община Несебър Николай Димитров обяви началото на строителство на подземно паркинг съоръжение в границите на съществуваща в двора на общежитието на СУ „Любен Каравелов“ общинска паркиг зона.

В проекта е залегнало значително увеличаване на местата за престой на МПС-та. Съоръжението ще разполага със санитарни възли, стълбища и асансьор.

„Община Несебър предприема строителството на подземен паркинг, за да създаде по-добри условия за развитие на туризма в Новия Несебър и да стимулира туристическото търсене чрез подобряване на инфраструктурата. Българските, а напоследък и много чуждестранни туристи предпочитат да пътуват със собствен транспорт. Ние се стремим да отговорим своевременно на приоритетите, които гражданите и бизнеса диктуват.“– коментира кметът Димитров.

„Несебър е най-гъсто населеният град през летните месеци след столицата. Това налага инвестиции в разширяване и усъвършенстване на пътната инфраструктура. И не само в Несебър. Ние работим за подобряване градската среда във всички курортни селища на общината. Реконструкцията на ул.“Първа“ в двата й етапа доведе до обособяване на приблизително 400 нови паркоместа. Предстои третият етап, в който сме заложили ново, значително увеличение на капацитета за престой на автомобили. Предстоящото благоустрояване на кв. „Възела“ в Слънчев бряг ще добави нови 350 паркоместа, като броят им надвишава броя на регистрираните по постоянен адрес в квартала собственици на автомобили.“ – добави г-н Димитров.

Чрез реконструкция на улици или ново строителство през последните две години Община Несебър е увеличила местата за престой на автомобили в Равда /ул. „Кирил и Методий“ и ул. „Македония“/, Обзор /ново строителство на паркинги/ и Свети Влас /ново строителство около жилищните комплекси/.

Община Несебър е възприела политика, налагаща системни и последователни мерки за удовлетворяване изискванията на гражданите и бизнеса от подобряване на инфраструктурата.

„Инвестициите в изграждане на инфраструктурни съоръжения са значителни. Ще продължаваме да търсим решения, за да отговорим на тенденциите в развитието на съвременния живот.“ – каза кметът Димитров.





Източник 24часа