• Жертвата първо била жестоко бита от тълпата бегълци от войната

Украински бежанци в полската столица Варшава нападнаха поляк, пребиха го и го заклаха. Конфликтът е избухнал, след като пияните украинци са закачали полско момиче, а минаващ наблизо поляк решил да се застъпил за момичето, съобщават Gazeta Wyborcza и Wprost.

Те първо били мъжа, след което един от бежанците извадил нож и “в най-добрите традиции” на Украинската въстаническа армия полякът бил и заколен.

Очевидци са публикували в мрежата кадри от мястото на инцидента. На тях първо се вижда боя, а след това как човек лежи на земята и кръвта му изтича по пода на магазин.

Полските издания пишат, тълпа “пияни чужденци” около 03:00 часа през нощта на 8 май са закачали момиче на улица “Новий свет”.

Минаващ наблизо младеж решил да се застъпи за момичето, след което избухнал бой. В резултат няколко украински бежанци пребили младежа на тротоара, а след това са го наръгали и с нож в гърба.

Пострадалият е успял да се добере до намиращ се наблизо магазин, където паднал на пода. Медиците са се опитали да му помогнат, но получените травми са се оказали твърде сериозно и той е починал на път към болницата.

Камера за видеонаблюдение е заснела един от нападателите. Мъжът с къса тъмна коса и набола брада е облечен в черни панталони, черен суичър с две бели ивици надолу по ръкавите и черни обувки.

Поляците в коментари към разпространеното от инцидента видео отбелязват, че на кадрите ясно се чува украинска реч и недоумяват, защо местните медии наричат злосторниците само “чужденци”.  blitz.bg