ПИЛОНИ СЪС ЗНАМЕНА ЩЕ БЪДАТ ПОСТАВЕНИ НА КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА В ДОБРИЧ

0
332

Пилони със знамена ще бъдат поставени на всички кръгови кръстовища на околовръстния път на Добрич и на изхода за Варна, предаде репортер на “Фокус”. Това става възможно с актуализация на Програмата за капиталови разходи, приета от Общинския съвет. Пилоните ще са с 3 знамена – на Добрич, България и Европейския съюз. Там, където има техническа възможност, знамената ще бъдат осветени. Поддръжката ще се осъществява от общината.

Актуализираната капиталова програма включва и няколко обекта – основен ремонт на ул. “Трети път“ и изготвяне на инвестиционен проект за “Реконструкция на вътрешно-разпределителна водопроводна мрежа в кв. “Рилци” – етап II, III, IV и V” Всички тези дейности ще бъдат финансирани като се разпределят  средства в размер на 324 300 лева.

Добавят се и закупуване на трактор за ПГ по аграрно стопанство на стойност 120 000 лв., на циркулационни помпи за  отоплителна инсталация за ДГ “Слънчице” на стойност 4 664 лв. и за ДГ “Весела” за закупуване на специализиран уред за развиване на основни физически движения на стойност 1 470 лв.

През тази година общината ще проектира благоустрояването на няколко междублокови пространства. Това са по ул. “Емона“, пред бл. 3, в ЖК “Дружба“ пред блокове 20 и 22, с обособяване на буферен паркин. Такъв ще бъде изграден и по ул. “Дунав“ пред бл. 16.

“Паралелно с ремонта на улици и тротоари, на дневен ред е благоустрояване на междублоковите пространства. Разбира се, ремонтите не се извършват с магическа пръчка, а с добро планиране на финансовите възможности на общината”, коментира кметът Йордан Йорданов.

Жулиета НИКОЛОВА