НАМЕРЕНИЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ТЕРЕНА СЪС СТАРИЯ СЪД В БАЛЧИК

0
347

2,570 млн.лева се планира да постъпят през 2023 година от разпореждане с общински имоти в Балчик, от които 1,410 млн.лв. са от наеми, а от продажба са разчетени 1,160 милиона лева. Новите имоти, включени за продажба, са няколко – в Балчик и в местност Поляните в Кранево.

С програмата Община Балчик заявява намерението си да продава прилежащи терени към сградите на желаещите граждани, собственици на законно построени сгради върху общинска земя, да прекратява съсобственост. Програмата е отворен документ и може да се актуализира през годината. От миналата се пренасят и през тази имоти за продажба в селата Соколово, Сенокос, Стражица, Ляхово, в Балчик, в района на Двореца, местността Двете чешми, ЖК “Балик” и близо до стадиона в същия квартал.
Единият от новите имоти е на крайбрежната улица “Самара”, както и на ул. “Ген. Заимов” – стария съд. Местата са със стари опасни сгради. Продажбата ще се случи, след като Общината ги събори, уточни строителният заместник – кмет Димитрин Димитров.

През септември 2011 година Районният съд напусна сградата, обявена за опасна и самосрутваща се, и се измести в частно здание в края на града, което неотдавна съдебната власт придоби. До реализация на нова съдебна палата в центъра на Балчик не се стигна, след като бе отстъпено право на строеж за целта.

 

БТА-Албена Иванова