Пет години творческа работилница „Българево и морето“

0
219

Творческа работилница за деца „Българево и морето“ отбеляза пет години от създаването си с юбилейна изложба, която представя 43 рисунки, създадени през годините от местни и гостуващи малки творци. Петото юбилейно издание на лятната творителница се реализира с любезното съдействие на ХГ „Хр. Градечлиев“ – Каварна. Експозицията от рисунки е към постоянната експозиция на НЧ “Народен Будител-1940”, с. Българево, а вече може да бъде разгледана в една от залите на каварненската художествена галерия.

Идеята за създаването на лятна творческа работилница за деца в читалището е на художника Илиян Ангелов, който всяко лято дава възможност на деца от близо и далеч да развиват своето въображение върху белите платна.

Темата „Българево и морето“ е постоянна, като жанрово начинаещите художници наблягат най вече на пейзажа. Фигуралните композиции представят преди всичко морето и хората свързани с него. През годините са въвеждани различни техники графични, акварелни, и акрилни, предоставящи възможност за пластично изграждане на формите. Идеята е ретроспекцията от детски рисунки да краси българевското читалище, като постоянна експозиция, която да се обогатява всяко лято.

Изложбата с красивите творения на участници в нея остава подредена до края на септември.