Откриват изложба живопис „Цветна палитра“ в Каварна

0
263

 

Изложба живопис, „Цветна палитра“, откриват  в ХГ „Хр. Градечлиев“-Каварна художничките Лиляна Русева и Анета Стоянова

Лиляна Русева е родена в Банско, но живее и твори в Добрич повече от 30 години. Тя  е представител на постимпресионизма, но се вдъхновява и от стилове, като реализъм и импресионизъм. Работи основно с шпатула, четка и с напластяване на маслена боя. До момента Лиляна Русева има множество самостоятелни изложби в страната и чужбина. Излага свои картини в интернационални галерии редом с български и чужди автори. Нейни картини са притежание на частни колекционери и клиенти от цял свят.

За картините си авторката споделя, че те отразяват преживяванията и емоциите, които предизвикват у нея красотата и екзотиката на бреговете на Северното Черноморие. „  Тези картини са моя прочит на небесното синьо, на морето от чувства и безкрайната любов към всичко“, споделя авторката.

Анета Стоянова е талантлива  пловдивска художничка, която определя творческия си път с думите: „Обичам да рисувам всичко българско и родно“.

Още от малка рисува в различни стилове – от акрилната техника, през комбинации до маслените бои.  Работите и са с богата тематика, която обхваща почти всички идейни и технически стилове на живописта, започвайки от красиви класически пейзажи, предизвикателството на портретната живопис и навлиза в уникалността на абстрактните изображения.  Картините и са богати на цветове, детайлни и слънчеви, изпълнени с усещането за узряла есен и топло лято. За нея момента на запечатване на една картина е най-сладък и всеки изживян такъв е уникален. В творчески план има редица изяви, както и общи участия в пленери, изложби и творчески инициативи. Името й е познато и отвъд границите на България.

Заповядайте да споделите море от чувства и безкрайна любов към всичко в изложбата на Лиляна Русева и Анета Стоянова.

Експозицията се открива на 25 август от 18:00 часа.