Петото издание на „Джаз до морето“ в Езерец

0
347

За пета поредна година на 5 август в село Езерец ще се проведе “JaZz do MoReto – Джезерец” Събитието ще започне в 20 ч., а на сцената ще излязат Трио Михаил Йосифов-тромпет, Васил Спасов-пиано и Димитър Карамфилов-контрабас. Музиканти, доказали се със своя професионализъм в страната и чужбина. Ще се представят също Дуо-Sorin Zlat -пиано i Catalin Milnea-саксофон, изключителни музиканти, които ще пристигнат от Румъния. Участват още Вера Шандел-вокал, Пламена Костова-вокал и Павлета Проданова-пиано, които публиката на Джезерец вече познава от сцената.

“Отново поляната под звездното небе ще се взриви от музика, емоции, греещи лица”, посочват организаторите. За първа година ще гостуват музиканти от чужбина – дуото Sorin Zlat i Catalin Milea, музиканти, известни не само в своята страна, но и на световните сцени.

Sorin Zlat е пианист, композитор, аранжор. “Музикант на годината” на Румъния. Печели Гран При награда на Jazz competition – Florida, Голямата награда и награда на публиката в Монако, специална награда на журито на Jazz competition – Франция, участва в джаз фестивали в Монтрьо (Швейцария), Белгия, Любляна и др. Свири в джаз клубове в Европа и Америка.

Catalin Milea – саксофонист, композитор, професор в Музикалната академия в Букурещ. Завършва в Амстердам и специализира в Университета в Бруклин – Ню Йорк. Свири със световно известни музиканти, като Карло до Роса, Ерик Равис, Томи Крейн и др.

Михаил Йосифов – тромпет, е композитор, аранжор, професор в Музикалната академия в София катедра”Поп и джаз”.”През 2009 г. е удостоен с наградата “Музикант на годината”. Участва в различни формации в страната и чужбина. Свири с известни музиканти като Майк Стърн, Дейв Уекъл, Карен Бернод и др.

Васил Спасов е пианист и композитор. Завършва Музикалната академия в София и музикален колеж в Бъркли. Основател е на”Фънкалеро”. Има проекти с Милица Гладнишка и Михаил Йосифов. Пише аранжименти за Биг Бенда на БНР.

Димитър Карамфилов-контрабас, е преподавател в катедра “Поп и джаз” в Музикалната академия в столицата. Работи с Милчо Левиев, Живко Петров,Теодосий Спасов, Михаил Йосифов и др.

Вера Шандел -вокал, се изявява с проекта”jazz boudoir” с Ангел Заберски, както и заедно с Мишо Йосифов създават “Sentimental Swingers”.

Пламена Костова -вокал, завършва поп и джаз пеене при Петър Салчев в Музикалната академия в Пловдив. Участва в проекти със соул и фънк звучене. Пише авторска музика.

Павлета Проданова – пиано, е музикант и преподавател. Завършва Музикалната академия в Пловдив. Работи в чужбина. Организатор и музикален директор е на “jaZz do MoReto” и “Dobrich Jazz fest”.

На 6 август от 11:00 ч. в Зеления образователен център в Шабла ще се проведе традиционният уъркшоп за деца, където ще ги запознаят с музиката, наречена джаз. Тази година тема ще бъде инструментът тромбон.

Музикантът Павлета Проданова, която през летните месеци превръща шабленското село Езерец в място за култура и срещи с интересни личности, тази година ще зарадва приятели и почитатели с нови преживявания.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шабла, Сдружение Нова Арт Проджект и спонсори!