Петко Добрев

Господа управляващи и няколко високопоставени лекари, не убивайте парламентарната демокрация с помощта на COVID-19!

Вече 10 месеца България живее в хаос, който властта създаде, използвайки  COVID-19. Този хаос се създаде, защото властта забрави, че сме държава с парламентарна демокрация.

В продължение на 9 месеца правителството не изпълняваше Националния план на РБългария за готовност при грипна пандемия, който е приет с Постановление на МС на 16.01.2006 г.

И ако 9 месеца правителството не знаеше, че такъв план съществува, то на 22.10.2020 г Народното събрание, по предложение на народни представители от БСП, прие Решение в срок до 1 месец Министерски съвет  да актуализира и приведе в действие Националния план за готовност  на Р България при грипна пандемия.

Днес е 23.11.2020 г, т.е . този месец е изминал.

И вместо Министерски съвет да ни запознае с актуализирания план, днес се появява група високопоставени лекари, при цялото ми уважение към тях, и провеждат брифинг, след който държавата ще бъде блокирана за определен период.

Може и това да е правилното медицинско решение, но,

Уважаеми високопоставени лекари,

Уважаеми г-н Борисов, прочете конституцията на Република България. И не се налага да я четете цялата, а само нейния чл.1:

Чл.1, ал.1 България е република с парламентарно управление.

Ал.2. Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите  предвидени в тази Конституция.

Ал.3. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. 

Ето защо г-н Борисов, г-да управляващи, господа високопоставени лекари, тъй като живеем в държава с Конституция и имаме прието Решение на Народното събрание, днес трябваше да имаме определен от МС списък с поименния състав на НАЦИОНАЛНИЯ ПАНДЕМИЧЕН КОМИТЕТ, а министър-председателят трябваше да определи кой от вицепремиерите ще го оглави.

Уважаеми управляващи, спазете Решението на НС от 22.10.2020г и не убивайте парламентарната демокрация, използвайки COVID-19.

От днес трябва да работи НАЦИОНАЛНИЯ ПАНДЕМИЧЕН КОМИТЕТ. И  ако трябва да се приемат спешно мерки, то нека стане така както е отредено съгласно писаните правила.

Възможно е този НАЦИОНАЛЕН ПАНДЕМИЧЕН КОМИТЕТ  да предложи на МС и НС още по-строги мерки от сега предлаганите и те ще бъдат приети, ако това се налага.

Но когато те са предложени от НАЦИОНАЛНИЯ ПАНДЕМИЧЕН КОМИТЕТ няма да бъде убита парламентарната демокрация.

Всякакви други предложения, направени от НОЩ  или ДЕН, практически ще убиват парламентарната демокрация и Народното събрание

И накрая бих казал следното.

Страшно е, че върлува COVID-19. По-страшно е обаче, че хората започнаха да умират на болничните стълбища или по пътищата, докато търсят в коя болница ще бъдат приети за лечение. Ако още през месец март управляващите бяха започнали да работят съгласно Националния план на Р България за готовност при грипна пандемия, то това поне нямаше да се случва.

http://epicenter.bg

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА