Пакистан затвори въздушното си пространство за самолети /ВИДЕО/

0
1199
Kashmiri villagers and Indian army soldiers gather near the wreckage of an Indian aircraft after it crashed in Budgam area, outskirts of Srinagar, Indian controlled Kashmir, Wednesday, Feb.27, 2019. (AP Photo/Mukhtar Khan)

Управлението за гражданска авиация на Пакистан обяви, че е затворило въздушното си пространство за всички търговски полети, след като напрежението със съседна Индия се изостри до крайна степен след свалянето на два индийски военни самолета от страна на Пакистан и един пакистански изтребител от страна на Индия, съобщава “Асошиейтед прес”.

От пакистанската гражданска авиация уточняват в изявление, че въздушното пространство на страната е било затворено, без да правят никакви уточнения или да посочват кога биха могли да бъдат възобновени полетите.

Това стана малко след като Пакистан обяви, че неговите военновъздушни сили са свалили два индийски военни самолета, след като са пресекли границата между двете враждуващи страни, въоръжени с ядрени оръжия в спорната между тях област Кашмир, като са пленили двама индийски пилоти.

Последната вълна от напрежение избухна след въздушни удари на индийски бойни самолети вчера на територията на Пакистан.

Междувременно в индийските медии се появиха информации, че летищата в индийската част на Кашмир са били затворени за граждански полети скоро след като индийски военен самолет беше свален в района.

Уточнява се, че летищата се намират в Сринагар, Джаму и Лех. Индийските власти са отказали да коментират.  https://news.bg

Индия: Кадри показват предполагаеми останки от самолети в Централен Кашмир