•  ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА В СВЕТА ПРИ АВТОМОБИЛНИ КАТАСТРОФИ СА ЗАГИНАЛИ 524 030 ДУШИ

Появиха се нови подробности около зверското меле, станало в събота край карловския град Баня. БЛИЦ припомня, че при инцидента загинаха четирима души, а днес се появих и смразяващи кръвта разкрития.

Сега стана ясно, че под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на повече от едно лице – двама мъже и две жени – престъпление по чл. 343 ал.3 вр. ал.1 буква В вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21 май 2022 г., около 18,30 часа, на главен път Пловдив-Карлово, в участъка край град Баня, област Пловдив, е възникнало пътнотранспортно произшествие, на мястото на което са се намирали три леки автомобила – “Опел”, “Фолксваген Голф” и “Дачия”. Те са пътували в посока към град Карлово.

При катастрофата единият от тях – лек автомобил  “Опел”, управляван от 62-годишния Г.Ч. се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това са загинали двама мъже – водачът Г.Ч. и И.М., на 33 г., и две жени – И.Ч., на 55 г., и Е.Ч., на 33 г., които са пътували в автомобила.

Автомобилът “Опел” е със софийска регистрация, а другите две коли, участващи във фаталния инцидент, са с пловдивски регистрации.

Разпитани са установените свидетели – очевидци на инцидента. Водачите на другите два автомобила – на лекия автомобил “Фолксваген Голф” – И.Л., на 21 г., и на лекия автомобил “Дачия” – И.Д., на 42 г., са тестване за алкохол и наркотици с технически средства, като пробите им са отрицателни.

Те са дали и кръвна проба за изследване. Същите съдействат на разследването.

По досъдебното производство са назначени съдебномедицински и химически експертизи, като предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза.

По първоначални данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от водача на единия автомобил, когато не е било безопасно.

И в този момент продължават активните действия по разследването под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.  https://blitz.bg

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  11. РИБОЛОВ
  12. ГЮВЕЧ
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST
  17. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  18. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  19. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  20. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА