ОЩЕ ДВЕ ОБЩИНИ ОБЯВИХА ГРИПНА ВАКААНЦИЯ

0
1103

 

Грипна ваканция за дните 3 и 4 февруари обяви кметът на община Добричка Соня Георгиева. Причината е високото ниво на засегнатите от остри респираторни заболявания, в резултат на което е намалена посещаемостта на учебните занятие.

В петък грипна ваканция обяви и кметът на община Тервел инж. Симеон Симеонов. Неговата заповед гласи, че учебните занятия в общината се от 31 януари до 4 февруари. Причината е многото заболели от грип и остри респираторни заболявания. Във ваканция излиза и Центърът за подкрепа на личностното развитие “Малкият принц”.

Детските градини и ясли в Тервел и селата Зърнево и Коларци ще приемат деца със сутрешен филтър и при засилени противоепидемични мерки. Персоналът трябва да носи защитни маски, а помещенията периодично да се дезинфекцират. Детските заведения ще организират работата си според посещаемостта на децата, като е възможно да се сформират дежурни групи.

Вече шест общини в областта са в грипна ваканция. Припомняме, че още на 28 януари беше преустановена учебната дейност в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево. Няколко дни по-късно ги последваха общините Тервел и Каварна.

Учебните занятия във всички училища на шестте общини се възобновяват на 6 февруари, когато започва вторият учебен срок. НДТ