• За близко хиляда лева може да си закупите от подарените на украинците устройства, закупени от магазин „Практикер“-Русе на 6 ноември 2022 година

В сайта за онлайн продажби OLX украинец продава чисто нов бензинов генератор, дарен от България, срещу 20 000 гривни или 984 лева, съобщи Breaking.bg.

Обявата върви със снимки на генератора, на една от които е и фактурата за машината, от която се вижда, че е купена от магазин „Практикер“-Русе на 6 ноември 2022 година.

Кампания за събиране на средства за купуване на дизелови и бензинови генератори за населението на Украйна, което студува без ток и отопление след постоянните руски ракетни удари по територията се провеждат от няколко организации.

На бившия депутат от ДБ Манол Пейков в Пловдив, на Ангел Пилев, пастор на Християнска църква Сион, който наскоро публикува във фейсбук снимки от доставката на генератори в Украйна и на организатора на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.

Той и хората му станаха на скоро обект на обстрел докато караха генераторите в Украйна. От обстрела бе ранен и по-късно почина от раните си от шрапнели водачът на групата Саша Андреев.

Отношението на украинците, които продават  купени с даренията на българи генератори, заради които организаторите рискуват живота си, е меко казано скандално, възмущават се потребителите в интернет. https://blitz.bg/