Първи е приемният офис на “Продължаваме Промяната във Варна”. Той ще бъде с работно време от 9 до 17 часа всеки делничен ден на ул. “Марко Балабанов”.

Това стана ясно по време на пресконференция в Радио Варна, на която присъстваха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, депутатите от ПП на МИР-3, гр. Варна: доц. д-р Антон Тонев, Калоян Икономов, проф. Благовест Белев, Снежана Апостолова и д-р Илин Димитров, както и областният координатор на “Продължаваме промяната” – Николай Стефанов.

В понеделниците в часовия пояс между 16 и 19 часа са предвидени срещи в офиса на депутати с граждани.

Целта е депутатите да се информират директно за проблемите на гражданите, техните въпроси, желания, съвети и критики, както и да се преодолее нищоправенето в парламента.

Активна дейност, обещаха всички присъстващи, като приоритетни ще са проблемите на Варна, подобряване на инфраструктурата в по-малките населени места: Аксаково и Девня.

Достъпно и качествено здравеопазване, спиране на корупционните схеми в здравеопазването и редовното доплащане от страна на пациенти. За това ще работят от “Продължаваме промяната”.

Ще има инициатива за спасяване на Окръжна болница “Света Анна”, тъй като по думите на доц. д-р Антон Тонев, тя в момента е в безтегловност с голям отлив на лекари, медицински сестри и анестезиолози.

Има много идеи за реформи, те ще започнат да се реализират сега, непосредствено след приемането на държавния бюджет за тази година.

Стана ясно също така, че ежедневно през Варна преминават по 500 души бежанци. Центърът за бежанци, който се намира в Спортна зала, работи като логистична база, от където хората се разпределят към места за настаняване, болнична помощ или транспорт. Много от бежанците нямат намерение да остават във Варненско, а искат да им се помогне с транспорт до други райони в страната.

Необходими за центъра са доброволци, които да говорят руски или украински езици.

3 часа е минималното работно време на всеки доброволец, като има и смени по 6 и 8 часа.

Включват се както работещи хора, така и студенти.

“Ние се движим с впечатляваща скорост, едновременно с това се налага да управляваме няколко световни кризи: в това число ковид кризата, енергийните цени и военната в момента”, уточни Даниел Лорер.

“Сега в България всичко се случва открито и пред очите на обществото”, добави Лорер.

https://bnr.bg/varna