От идната седмица (9 март) пенсионери и хора с увреждания в Балчик могат да подават заявления за купуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона до спирка “Орехите”. Документите се подават в деловодството на Oбщинската администрация.

Срокът за второто тримесечие е до 16 март. До края на месеца фирмата-превозвач трябва да издаде картите.

Документи за закупуване на карта не е необходимо да подават пенсионери и хора с увреждания, които имат карта за последното тримесечие на 2019 г. Всички останали, които не са ползвали карта през последното тримесечие на миналата година, са длъжни, в горепосочените срокове, да проверят дали името им фигурира в списъка или да подадат документи.

Няма да се разглеждат заявления, подадени след посочения краен срок за съответния период, и без приложени копия на документи (разпореждане за отпускане на пенсия или решение на ТЕЛК за освидетелстване на трайно намалена работоспособност със и над 50% – за хора с увреждания).

Всички правоимащи с експертни решения на ТЕЛК (с трайна нетрудоспособност със и над 50%) с изтекъл срок на валидност, е необходимо отново да подадат заявления, към което да приложат копие на актуално решение, уточняват от администрацията, съобщи кореспондентката на Радио Варна Албена Иванова.