• „ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ ИНИЦИИРА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ  ЗА ВОДАТА В ДОБРИЧ

Да бъдат подпомогнати хората на Добрич и Добричка област при плащането на непосилните за много хора сметки за вода и електричество – за това апелират от ПП „Българско лято“. Нещо повече, водачът на листата на партията за региона д-р Ростислава Димитрова създаде Инициативен комитет „Гражданска платформа Българско лято“, която започна събирането на ПОДПИСКА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ.

Идеята е добричлии да застанат сами зад собствения си интерес и заедно да си извоюват правото най-уязвимите от жителите на града да бъдат подпомогнати с общински средства при плащане на задълженията за вода и електричество.

Организаторите на инициативата имат и конкретни предложения как да се случи това, сред които са визирали създаването на общински фотоволтаичен парк, половината от чиито приходи да бъдат използвани за плащане на сметките за ток на хората от Добрич и региона, както и освобождаване от местни данъци и такси на хората, които изразходват голяма част от приходите си за погасяване на задължения към ВиК и електроразпределителните дружества.

Д-р Ростислава Димитрова е категорична, че именно прякото участие на хората в решаването на техните съдби е истинския път за по-добър живот и напредък на обществото. Според нея, няма невъзможни неща, стига да има обща воля проблемите да бъдат поставени и да се търси най-верния път за тяхното решаване. А един от сериозните проблеми, оказващи сериозна тежест върху добруджанци, са цените на водата и електричеството. Според  Д-р Димитрова „решаването на този проблем стои пред Общината от години. 85% са загубите на вода поради лоша ВиК инфраструктура. И тъй като водата на Добрич се добива с електрически ток, чиято цена се покачва непрекъснато, цената на водата  в Добрич достигна непоносимо висока цена, която е за сметка на гражданите. За съжаление нито националните, нито местните власти разрешиха този проблем за гражданите си.Реализирането на проекта за нов воден цикъл закъсня с 10 години. Близо 103 -те милиона вложени Европейски средства за водния цикъл  пак не разрешиха проблема. Гражданите на Добрич продължават да заплащат най-високата цена за вода и ток.  Затова е време гражданите да решават .“  

Именно затова в центъра на Добрич вече има пунктове, където всеки желаещ може да се запознае с идеите на ПП „Българско лято“ и да положи подписа си за това – гражданите да решават как да се харчат местните средства и общината да  подпомогне гражданите си при плащането на все още  непосилните сметки за много от гражданите й.

„Ако съберем нужното количество подписи, Общината ще бъде задължена на проведе  Референдума и да усетим истински, че нашият живот зависи от самите нас“.

ЕДИН ГЛАС МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАГЛУШЕН, МИЛИОНИ – НИКОГА!

ПП “Българско лято”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!