Ние от “Възраждане” – Добрич, апелираме за откриване на Дежурна детска градина, която да посещават децата на лекарите и медицинските специалисти.

След като вчера /25 ноември 2020 г./ бе прието решение за преустановяване дейността на всички учебни заведения, детски градини и ясли в страната до 21 декември, би следвало Община град Добрич да вземе решение на местно ниво. Лекарите и здравните специалисти са на първа линия в борбата с ковид-пандемията. Медиците са на предела на силите си и въпреки това ще им се наложи да търсят варианти за техните деца и същевременно да полагат грижи за здравето на населението. Тези обстоятелства задължават местната власт да предприеме необходимите мерки, с които да ги облекчи.

Една такава мярка е разкриването на дежурна детска градина за времето до 21 декември, в която да бъдат приети децата на медиците, докато те лекуват населението на Добрич и областта. Подобна идея вече бе лансирана в София! Във времена на тежка пандемия, изискваме и разчитаме много на лекарите и медицинския персонал! Искаме те да се грижат за нас, нека и ние се погрижим за тях.