Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 71 години в дома си в Иймуйден в неделя, 8 ноември. Причината за смъртта на легендарния музикант е сърдечен арест. Тъжната вест предаде холандският сайт www.nhnieuws.nl.

Точно преди година Бентън бе в тежко състояние след претърпяна по спешност операция на гърдата.

Оскар Бентън бе в дълга кома след инцидент през 2010 година, точно когато се бе завърнал към кариерата си след дълго отсъствие от сцената. Мина период на борба за живот и когато бе обявено, че той повече не може да концертира, пее и записва, най-неочаквано легендата се завърна.

И го направи грандиозно, с нов стил и зареден с оптимизъм. Оттогава датира и сътрудничеството му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите – Джони Лапорте е и автор на новите му песни. Заедно концертират в цяла Холандия, Франция, Румъния и Турция.

Холандецът Оскар Бентън (рожденото му име е Фердинанд ван Еис) става известен с групата си Оскар Бентън Блус Бенд, която основава през 1967 година. Издава 3 албума с нея като световен хит става песента му The Bensonhurst Blues. Тя е и саундтрак на два филма – Pour La Peau D’un Flic с Ален Делон през 1979-а и La Buche през 1999 г.  https://lupa.bg

ОСКАР БЕНТЪН – АЗ ВЯРВАМ В ЛЮБОВТА – ПРЕВОД