Дистрикт-гуверньорът на Ротари България и кметът Елена Балтаджиева: Ще продължим заедно да работим за каварненци

0
725

Вчера, кметът на Каварна – Елена Балтаджиева, прие дистрикт-гуверньора на Ротари България  – Илиян Николов.

На срещата присъстваха зам.-кметът на община Каварна – Митко Недев, и ротарианци от града.

На тази дата, точно преди 31 г. стана възможно възстановяването на ротарианството в България. За мен е символично, че точно днес аз съм в Каварна, обърна се към кмета Балтаджиева дистрикт-гуверньорът Николов.

Той припомни, че през годините е доказано, че най-голямото достойнство на ротарианците е, че те са инициатори и медиатори между местните власти и местни бизнес с една цел – добри дела за хората.

Нещата не започват и не свършват с нас. Събираме се различни хора с висока експертност в различни области, за да усетим важните процеси и да се включим градивно в тях, припомни дистрикт-гуверньорът.

Илиян Николов, който е с 45 години стаж на архитект, припомни, че в България има 89 клуба, които реално изпълняват функцията на посредник между властта и бизнеса.

Ние сме високомерно дистанцирани по отношение на политическите различия. За нас най-важното е да бъдем полезни на обществото, като обединяваме знания и усилия на всички, допълни дистрикт-гуверньорът.

Срещите между хората са много важни, защото често проблемите са общи, а решението е по-лесно, когато сме обединени. Ето защо съм много радостна да Ви приветствам в Каварна. През годините се случиха много добри неща, подпомогнати или инициирани от Ротари България. Надявам се, че въпреки сложната ситуация, породена от пандемията, ще продължим да намираме начини да реализираме полезни инициативи, каза кметът Елена Балтаджиева.

Тя припомни, че в последните години администрацията е загубила част от позитивния си облик пред обществото. За да го върне, трябва да положи усилия, а в тях сътрудничеството с Ротари България би било от полза.

С пожелание всички врати да са отворени за добри дела, дистрикт-гуверньорът Илиян Николов, даде флаг на Ротари България, специално изработен за неговия мандат.

Мотото под което ще протече едногодишният ми мандат е: „Ротари отваря възможности!“, декларира дистрикт-гуверньорът.

Двамата с кмета Балтаджиева заявиха категорично намерение заедно да продължат да работят за каварненци.