Когато си помислим за почивка в полярния кръг, обикновено си представяме дръзки приключения срещу смразяващия вятър или тесни пътища, задръстени от шейни и снегомобили.

Тази картина е на път да се промени благодарение на нов хотел в шведската част на Лапландия. Първата изненада е, че той се носи по водите на Полярния кръг.

Хотел “Arctic Bath“, обаче, е предназначаен не за напрегнати приключения, а само и единствено за почивка и релакс, пише „Мирър“. В сърцето на хотела е разположен луксозен СПА център с голям открит горещ басейн, където можете да се отпуснете докато се наслаждавате на изгледа към северното небе.

А през нощта не е лошо да се оглеждате за Северното сияние.

Освен това там има много сауни, зали за процедури и всякакви възможности да се поглезите. Хотел се фокусира върху четири основни теми – правилно хранене, редовни упражнения, покой на ума и грижа за лицето и тялото.

Към това можем да добавим и всички ползи от отдалеченото място и свежия въздух.

Хотелът предлага широк набор от стаи, но тези, които заслужават най-голямо внимание, са плаващите във водата бунгала.

Те представляват двойни стаи, свързани с брега чрез пътека на повърхността на водата. Имат всичко необходимо за пълен релакс и отпускане – елегантен дървен интериор, площадки, които могат да бътда използвани за медитация или наблюдение на Северното сияние, много удобства като двойно легло, баня и „СПА бар“.

Другите по-интересни моменти са елегантният ресторант, който предлага специалитети от скандинавската кухня и, за тези, които са по-приключенски настроени, има много организирани екскурзии като риболов в леда или разходка със снежни шейни.

Разбира се, има и сафарита за Северното сияние. Все пак Швеция е една от най-подходящите страни, където да отидете, за да го видите.

Цялото място изглежда като истинска мечта, но цените могат да ви върнат в реалността доста бързо.

Цените за водните бунгала започват от 9600 шведски крони, което е около 900 евро. Това е за една нощ в стая за двама. В цената е включена закуска, вечеря с петстепенно меню, както и достъп до СПА центтъра. Получавате и халат и топли пантофи за времето на престоя ви.  https://blitz.bg/