Основно училище “Св. Климент Охридски”, с. Дуранкулак отпразнува своя патронен празник за шестдесет и пети път

0
125

С посрещане на училищното знаме и под звуците на химна на училището, започна празничния концерт, посветен на патронния празник на ОУ „Св.Кл.Охридски“ село Дуранкулак. Тази година той се чества за 65-и път.

В поздравителното си слово директорът, Маргарита Тодорова разказа за живота и делата на Климент Охридски: затова, че е един от учениците на Кирил и Методий, обучил около 3 500 ученици; как денем е работил, а нощем е пишел; как е творил в Охрид, наречен още чудотворец.

„Има личности, които остават завинаги в нашата история, чието име носят много образователни институции. Велико е името на Климент Охридски. Днес празникът се чества в цяла България. Всички отдаваме почит и уважение към великия просветител.“ – каза в словото си Маргарита Тодорова и честити празника на всички.

Гости на климентовци бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, Живко Спасов-общински съветник, Веселин Йорданов – кмет на село Дуранкулак, представител на СУ „Асен Златаров“ Шабла, родители.

Празникът продължи от сцената, където за всички присъстващи беше подготвена богата литературно-музикална програма.

Имаше изпълнения на стихове, народни песни и танци, драматизации.

В словото си кметът на общината честити празника на присъстващите и каза, че „както в ония години светията се е борил, така и вие се трудите“. Благодари на учителите и на родителите за доверието, което са гласували на педагозите.

И тази година кметът спази традицията като обеща нещо, но за него учениците ще разберат след 24 май.

Беше прочетен поздравителен адрес от името на д-р Йорданка Стоева – председател на Общинския съвет. Денислав Видолов – бивш възпитаник на училището прочете поздравителен адрес от директора на СУ „Асен Златаров“ Петранка Петрова.