Орбан: Основните семейни ценности са атакувани в Европа, но Унгария няма да спре да ги защитава

0
220

©

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е заявил в обръщението си на Срещата на върха по демографските въпроси в Будапеща, че “основните семейни ценности са атакувани в Европа, но Унгария няма да се откаже да защитава семейството, предаде сръбският Политика.

Премиерът на Унгария е заявил, че Балканите са изправени пред множество предизвикателства и че стабилността на региона е важна.

Говорейки за демографските проблеми, Орбан е отбелязал, че основните семейни ценности са атакувани в Европа, но Унгария няма да се откаже да защитава семейството.

 “В Европа имаме прогресивен и либерален елит. Вместо важните въпроси, като демографското бъдеще, те се занимават с глупави и маловажни въпроси”, е коментирал Орбан. “отношението към семейството е тревожно, защото повдига теми за важността на индивидуализма. Целта на либералите е да предизвикат стратегически страх от бъдещето“. 

“Организирането на тази среща е не само нещо добро, но и задължение към бъдещето, децата и цивилизацията. Унгария е инкубатор на консервативна политика. Ние предлагаме ефективни решения и имаме много проекти, свързани със сътрудничеството между държавата и църквата, заедно с модерното образование, но най-важен остава въпросът за демографската картина”, е допълнил Орбан. Той е посочил, че в основата на семейната политика трябва да стои майката, а държавата да защитава семейството с всички средства.

“Удвоихме доходите на семействата с две деца. Семействата имат подкрепа при изграждане или ремонт на жилище. Майките с четири и повече деца не плащат данък общ доход. Ще намалим и данъчните ставки за семейства с до три деца. Ако искате бъдеще за вашата родина, трябва да подкрепяте майките“, е подчертал Орбан. “Майката е жената, а бащата е мъжът”, е заявил Орбан, “което е включено в закона”. “Унгарците решиха на референдума да се защитят от ЛГБТ пропагандата“, е подчертал Орбан. 

 “Повратна точка за демографията трябва да бъде ръстът на раждаемостта. Сега преминаваме към втората фаза. Направихме много, но не е достатъчно. Ще подкрепим семейството и ще продължим да помагаме“, е заявил Орбан.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник