Окръжният съд в Добрич взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняем за убийство

0
518

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Окръжният съд в Добрич по отношение на И.Д., привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за убийство. Мъжът е обвинен за това, че на 22 октомври 2021г., в Добрич, умишлено е умъртвил жител на същия град.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните намери, че към момента са налице всички законови предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Мъжът е обвинен в извършване на престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от десет до двадесет години. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за неговата съпричастност към

деянието, за което му е повдигнато обвинение. С оглед високата обществена опасност на разследваното деяние и предвиденото наказание за него, съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 3-дневен срок.