ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

ОБЯВЛЕНИЕ

              Община Тервел обявява, че удължава срока за приемане на заявления за участие в Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I” до 26 май 2023 г. Финансирането е по Националния план за въстановяване и устойчивост.

Допустими крайни получатели по процедурата са Сдружения на собствениците, регистрирани по Закона за управление на етажната собственост в многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 1999 г. , в в които самостоятелните обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик.

Насоките за кандидатстване по процедурата , критериите за оценяване на предложенията, както и образците на документи за попълване са достъпни в  публичния модул на ИСУН 2020, раздел „Процедури за БФП“ , Процедура BG-RRP-4.023 – ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД -ЕТАП I.

Всички сдружения на собствениците, които желаят да кандидатстват по процедурата следва да подадат в Община Тервел следния пакет от документи:

  1. Документ за регистрация на сдружение при условията и по реда на Закона за управление на етажната собственост и доказателство за вписване в публичния регистър на Община Тервел;
  2. Документи удостоверяващи взетите от СС и общото събрание на етажната собственост решения за кандидатстване по настоящата процедура за изпълнение на ЕТАП 1 от подмярка 1 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ от инвестиция „Енергийна ефективност в сграден фонд“на Националния план за възстановяване и устойчивост ;
  3. Обследване за енергийна ефективност (доклад и резюме), придружено от сертификат за енергийни характеристики на сграда в експлоатация ;
  4. Обследване за установяване на техническите характеристики на сградата и технически паспорт ;
  5. Декларации за държавни/минимални помощи, ако е приложимо.

Сдруженията на собствениците могат да получат  съдействие и съвети за подготовка на документите си в Община Тервел  – всеки работен ден в часовия диапазон от 16:00 до 17:00 часа, в стая № 209-210.