Община Крушари стартира изпълнението на Инвестиционна програма 2020г.

0
650

От близо седмица активно текат строително-ремонтните дейности по изпълнение на Инвестиционната програма на община Крушари за 2020г.

Над милион и шестотин хиляди лева са целевите капиталови разходи, които община Крушари ще  вложи в ремонт на пътища, улици и сгради.

Основен ремонт ще бъде извършен на покрива на средното училище в с.Крушари, като прогнозната стойност на поръчката е 313 434лв. В училището се обучават над 220 деца от 1 до 12 клас от всички населени места на общината и пригодността на сградата по отношение на нейната безопасност и енергийни характеристики е от особена важност.

С целеви средства ще бъдат направени основни ремонти на три общински сгради – Здравен участък в с.Коритен, сграда с обществено предназначение  в с.Северци и основен ремонт на сграда в с.Ефр.Бакалово, която ще осигури съвременни условия за събирания, тържества, чествания на жителите на селото, както и на новооткрития в селото пенсионерски клуб.

През м.май община Крушари закупи сграда на Банка ДСК в общинския център, за която също предстоят ремонтни дейности. Част от сградата ще бъде предоставена  за безвъзмездно ползване на Общинската служба по земеделие, дирекция „Социално подпомагане“ и на изнесения офис на Дирекция „Бюро по труда“. За ремонт на новите офиси на държавните служби са заделени 150 хил.лв.

Предстои извършването на ремонти на обекти от общинската пътна мрежа. Във възстановителните  дейностите са включени улици с обща дължина над километър от селата Кап.Димитрово, Ефр.Бакалово, Бистрец и Телериг. Сумата от  549 999лв. е заделена за ремонт на улици, които са извън проекта за рехабилитация на улични водопроводи и състоянието им е силно компрометирано като пътна настилка и безопасност на придвижването.

Участък от над 5 км., свързващ селата Кап.Димитрово и Габер ще бъде ремонтиран със средства от капиталовата програма на община Крушари, като за целта са заделени 402 336 лв. Пътният участък е изграждан през 70-те години на миналия век и от тогава не е ремонтиран.

Общинската администрация подготвя и нови инфраструктурни проекти, свързани с нанесените щети в селата Крушари, Александрия, Абрит, Северняк, от продължаващите вече втора седмица дъждове в общината.