ОБЩИНА ДОБРИЧ: ОТКРАДНАТИ СА 10 НОВОЗАСАДЕНИ ДРЪВЧЕТА ПО БУЛ. „ДОБРУДЖА“

0
725

 

Община Добрич работи активно за залесяване и облагородяване на пространства и райони в Добрич, за да може нашият град да бъде зелен и уютен. За съжаление, отново сме свидетели на безрасъдство и недобронамереност, които не само помрачават нашия делник, но и ни карат да се чувстваме излъгани в общия ни дом. 10 новозасадени дръвчета по бул. „Добруджа“ липсват и придават на красивия булевард безпомощен вид. Едва ли има някои сред нас, който ще приеме спокойно новината и няма да се противопостави на поредния вандалски акт, който този път е кражба. Посегна се и на млади дръвчета, които са от вида „китайски мехурник“, осигурени са от общинския разсадник и облагородяват района. Общият им брой е 35 и са избрани, защото са подходящи за новоизградената инфраструктура по бул. „Добруджа“ и са в съответствие със зелената система и метеорологичните условия.

Уважаеми съграждани,

Бъдещето на Добрич зависи от нашата обща грижа, от общите ни усилия да го превърнем в по – добро място за живеене.

Има обаче факти, които не само създават пречки, но и обезверяват много хора.

Община Добрич ще продължи да залесява, да облагородява, да се грижи за квартални и междублокови пространства, но без съзнанието и отговорността на гражданите, усилията са напразни.

Затова Ви призоваваме да бъдем добри стопани, да пазим общия си дом и да не позволяваме огорчението да бъде водеща сила. Да възпитаваме младото поколение в грижа към природата, към ближния, към средата, в която живеем. Това е пътят, който можем да извървим заедно и да бъдем щастливи!

Община град Добрич