дом Акценти ОБЩИНА ДОБРИЧ ИМА БЮДЖЕТ ЗА 2024 ГОДИНА

ОБЩИНА ДОБРИЧ ИМА БЮДЖЕТ ЗА 2024 ГОДИНА

0
97

Съветниците приеха на сесията си вчера бюджетът на Община Добрич. 34-ма от тях гласуваха „за“, 7 се въздържаха. Общата финансова рамка е над 142 млн. лева. Заложените приходи за делегирани от държавата дейности са над 87,5 млн. лева, а от местни – 55,2 млн. лева. Планираните данъчни приходи са около 10,7 млн. лева, а неданъчните – над 17,6 млн. лева. Кметът Йордан Йорданов заяви, че при изготвянето на бюджета са подходили въздържано и подчерта, че увеличението на минималната работна заплата е дало голямо отражение в бюджетната рамка.

Общината е склонна да приеме повечето предложения, направени по време на заседанието на постоянната комисия Бюджет и финанси, като за целта ще бъдат заложени по-високи постъпления от продажба на общинско имущество, каза Йорданов и добави, че предложението за 100 хиляди лева за програмата за благоустрояване в ползва на местната общност с участието на граждани, ще бъдат взети от резерва.

Всички предложения, които общината приема да бъдат добавени, са на стойност 430 хиляди лева, обясни председателят на бюджетната комисия Йордан Апостолов. С 400 000 лева ще се завишат и средствата за спорт, но 300 000 от тях ще бъдат изплатени след първото шестмесечие, като се види изпълнението на бюджета.

Съветниците одобриха предложението на Велислав Даскалов да бъдат завишени средствата за строителни материали на ОП „Комуналстрой” с 300 000 лева, но не приеха предложението на Надежда Пампорова да бъде завишена сумата за кастрация на безстопанствени котки от 3000 на 20 000 лева. НДТ