Община Добрич за убийството в града: Има опити да бъдат политизирани исканията за повече сигурност

0
61

Община Добрич излезе с позиция относно убийството, извършено на 7 март в градски парк “Св. Георги”.Тя е публикувана на официалния сайт на местната администрация.

В нея се казва:

Убийството извършено в градския парк, потресе Добрич и цяла България. Мъката на близките на загиналия наш съгражданин е огромна и всички сме съпричастни към нея.

Неоспоримо е убеждението, че такива деяния трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона и същевременно да има адекватни превантивни мерки, които да не допускат подобни трагедии. Трябва да се положат усилия и да се намерят ефективни решения на държавно ниво за превенция на психичното здраве и зависимостите. В тези процеси е необходимо участието на  съответните институции, но и на цялото гражданско общество.

Подкрепяйки справедливите граждански искания за повече сигурност, провокирани от трагичното събитие, Община Добрич съдейства на органите на реда с всички сили и средства в рамките на своите възможности и правомощия.

За съжаление през последните часове има опити да бъдат политизирани напълно справедливите граждански искания за повече сигурност. Въпреки това вярваме, че гражданската енергия трябва да бъде насочена към намиране на най-добрите решения, за да не се случват такива трагедии както в нашия град, така и другаде в страната.