Община град Добрич обръща внимание на жителите на общината, че от късния следобед  днес 22-ри (понеделник) до сутринта на 23-ти януари (вторник) се очакват  валежи от дъжд и сняг със сумарни количества 20-40 мм.

Очаква се силен вятър от северозапад със скорост 15 м/сек, най-силни ще са поривите на вятъра днес около обяд /до 20-24 м/сек/.

При валеж от дъжд и при съществуващите ниски температури при земята са възможни поледици, при преминаване на дъжда в сняг и понижение на температурите са възможни заледявания по пътищата.

Днес 22-ри януари  валежите на територията на област Добрич ще са от сняг, ще се образува нова снежна покривка от 10-15 см и в комбинация със силния вятър ще има опасност от снегонавявания, а видимостта ще е намалена!

Препоръчва се на гражданите, на които предстои пътуване с МПС да вземат мерки за пътуване в усложнена зимна обстановка – снегонавяване и поледица.

На придвижващите се пеш на територията на града да бъдат внимателни за падащи предмети от високи етажи или пречупени клони на дървета по уличната мрежа.