Базарът ще започне от 8.02.2021 г. и ще продължи до 3.03.2021 г. включително. Допустимият стоков асортимент, е предлагане на мартеници, картички и знамена.

Желаещите да участват трябва да подадат заявление по образец за издаване на разрешение – на първо работно място „Икономическо развитие“ в Центъра за услуги и информация на Община град Добрич. Приемането на документи ще започне от 18.01.2021 г. до 22.01.2021 г. включително. Заявлението се подава лично или от упълномощено лице, което представя пълномощно изрично за тази цел, с нотариална заверка на подписа.

Местата на базара ще са разположени на площад „Свобода“, по бул. „25 септември – пешеходна зона, на ул. „Христо Ботев” и на площад „Стария орех”. Търговската дейност ще се осъществява по схема за разполагане,утвърдена от главния архитект върху места, всяко с площ 1.5 кв. м.

За района на пл. „Свобода” и бул. „25 септември” ще има еднотипни нестационарни съоръжения за търговия на открито с унифициран дизайн, утвърден от Гл. архитект на Община град Добрич.

Местата по схемата на базара ще се разпределят чрез теглене на жребий на 27.01.2021 г. (сряда) от 10.00 часа в голямата заседателна зала на Община град Добрич на база подадени заявления за участие.

За повече информация относно заповедта и регламента можете да се запознаете на интернет – страницата на Община град Добрич www.dobrich.bg.

Участниците и посетителите на базар „Мартеници 2021” следва да спазват стриктно въведените противоепидемичните мерки от Министерството на здравеопазването, съобщава на фейсбук страницата си Община Добрич.