Община Генерал Тошево с емоционално изпращане на своите абитуриенти

0
369

Навръх големия православен празник, посветен на светите братя Кирил и Методий, който църквата отбелязва на 11 май, Община Генерал Тошево изпрати със стилно тържество-коктейл абитуриентите от Випуск’23 на двете училища в града. За пореден път хубавата церемония по успешното завършване на средното образование на учениците се проведе в Историческия музей. Там младежите бяха поздравени от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който им пожела да бъдат винаги усмихнати, позитивни и никога да не забравят родния край, родното училище и бащината къща.

По време на тържеството Община Генерал Тошево награди отличените ученици на Випуск’23 от двете училища. Общо единадесет са младежите, които завършват с отличен успех, награди и призови места от различни състезания и конкурси средния си курс на обучение. Това са Симона Райчева и Порфирий Рагимов (първенци на випуска), Росен Костадинов, Моника Иванова и Ивет Добромирова (отличници) от СУ “Н. Вапцаров” и Красимира Николова, Димитър Великов, Янислава Куртева, Стела Евтимова и Вяра Николова (първенци на випуска), Иван Йорданов, Полина Илиева, Теодора Щерева, Валя Димитрова, Ванеса Димитрова, Ванеса Танова, Златина Няголова, Александра Алексиева, Желязко Михайлов и Жени Димитрова (отличници) от ПГЗ “Тодор Рачински”.

Изпращането на абитуриентите е колкото красив, толкова и тъжен празник. Емоциите на радост и въодушевление у випускниците и на тъга от прощаването у класните ръководители и сега бяха затрогващи.

На тържественото събитие в музея 54 випускници бяха в центъра на този ден. Всички те бяха изпълнени с вълнение. Вълнение, което трябва да запомнят за цял живот и буквално да крият в джобовете си. Вълнение, което трябва да хванат в шепа и никога да не се разделят с него, защото човек не бива, а и не може да живее без вълнение.

По време на наздравицата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров призна, че е възхитен от абитуриентите, защото след поредица от разговори с голяма част от тях през последните дни е разбрал, че те вече знаят, какво искат от живота и кои са важните неща в него.

Нещо, което може би абитуриентите не знаят е, че времето, в което пътува светлината, за да стигне от слънцето до земята е точно 8 минути и 19 секунди. Ако един ден обаче, слънцето спре, всички ние ще имаме отпуснати цели 8 минути и 19 секунди, в които светлината още пътува. Цели 8 минути и 19 секунди за най-важните неща. И е добре, че нашите деца, нашите абитуриенти, гордостта на нашия град, вече знаят кои са те…