Община Балчик ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно”

0
451
Община Балчик ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно” – най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.
Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.
Денят на голямото почистване, в което се включва и Община Балчик, е 17 септември (събота) 2022 г.
В тази връзка Община Балчик призовава жителите на града да почистят междублоковите пространства, паркинги, паркове, детски и спортни площадки, градинки и места за обществено ползване. При желание на големи групи граждани или организации, има предварително одобрени места за почистване – нерагламентирани плажове, разкопки, крайбрежна алея.
Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.
Извозването на отпадъците ще се извършва от ОП „БКС“.
За удобството на всички граждани, които имат желание да се включат в инициативата, при поискване ще бъдат осигурени чували за смет на 17.09.2022 от 08:00 до 12:00 ч., пред магазин „Аквилон“ и пл. „Капитан Георги Радков“ /Морска гара/.
За контакти във връзка за извозване на отпадъците:
– Мариян Цветков – 0895554105
– Илия Маринов – 0895554110
– Мария Кунева – 0895554025
– Росица Димова – 0883373982