Община Балчик ще кандидатства с проект пред ПУДООС

0
147

Община Балчик ще кандидатства с проект пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) в Сектор ”Управление на отпадъците”, администрацията извършва проучване за нагласите на населението за безвъзмездно предоставяне на домакинствата на компостери за зелени и други биоотпадъци на територията на общината.

От днес /22 ноември/ до 22 декември 2023 г. жителите на населени места и вилни зони могат да попълнят анкета и подадат заявление за получаването на компостер за домашно ползване.

Гражданите следва да са собственици на имота, върху който ще се разположи компостера, като се допуска за един имот да се предостави само един компостер.

Желаещите да се включат в анкетирането за безплатен компостер, следва да подадат заявление по образец с приложено към него копие от документ за собственост на имота.

Заявлението може да бъде получено в Информационния център на Община Балчик (пл. “21 септември” №6), в кметствата на населените места или да се изтегли от сайта на Община Балчик – https://shorturl.at/ABEUZ

Документите се подават лично в деловодството на Община Балчик, в кметствата на населените места, както и на e-mail: eko@balchik.bg