Община Балчик ще засили контрола и ще предприеме действия за намаляване на популацията на безстопанствените кучета, съобщават от кметската управа. Общината вече обяви обществена поръчка за залавяне на бездомни животни, които да бъдат трайно маркирани с чип и ушна марка. Предвижда се кучетата без стопани да бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени. На всяко куче трябва да бъде издаден паспорт, в който да бъдат отразени извършените манипулации. Бездомните животни ще бъдат връщани по места, а агресивните ще бъдат настанени в приют, посочват от кметската управа.

Общината изисква кучетата да бъдат транспортирани със специално оборудвано превозно средство с добра вентилация, а всички дейности да се извършват от специалисти с квалификация като се спазва Законът за защита на животните и Законът за ветеринарномедицинската дейност, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Общината може да отдели за кампанията до 69 000 лева като обществената поръчка трябва да бъде изпълнена за година или до достигане на прогнозната й стойност. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 20 ноември.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST