В Община Добрич са получени сигнали за пропадане по ул. „Батовска“, съобщи на брифинг зам.-кметът инж. Пенчо Керванов. Според него, това е в резултат на проливните дъждове. Извършена е проверка, направено е видео на щетите. Направено е заснемане и на подземната инфраструктура. По ул. „Батовска“ минават два основни колектора – битова и дъждовна канализация. Битовата не е компрометирана. На около метър от нея върви дъждовната, а от записа с камера се вижда как тръбата е смачкана.

„Максимално бързо ще се изготви техническо решение, за да се подмени тази тръба – тя е с доста голям диаметър и ще има сериозна интервенция върху пътното платно“, каза инж. Керванов.

Трафикът по улица „Батовска“ е интензивен – по нея се осъществява движение към курорта Албена и към големите търговски вериги в края на Добрич. В момента пътят е проходим, проблем би могло да стане при движение с по-голяма скорост в лентата. По принцип в този участък движението е с ограничена скорост, а и от Общината ще се опитат по някакъв начин да маркират мястото. Тръбата трябва да се замени с нова и да се възстанови пътната настилка. Пропадналият участък е около 3 метра дълъг, с дълбочина 25-30 см. НДТ