ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ОБЕКТ ЗА  ТЕКУЩ РЕМОНТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ЗА 2020 Г.

Най-старият клуб на пенсионера в Тервел отдавна чакаше разрешение на въпроса за лошата си материална база. Обективността изисква да кажем, че тук не става дума за някога хубав клуб, който сега има нужда от освежаване. Всичко в клуба показваше, че някога , преди десетилетия, сградата е била пригодена за клуб на пенсионера, без в нея да са били направени сериозни вложения. Постройката е от метал, с железни неотваряеми прозорци, със стари метални врати, таван , обшит с шпертплатови плоскости, самоделна ел.инсталация, пригодени за ползване като санитарни възли помещения, стара чугунена мивка , под с мозаечни плочи и много стари и увредени мебели, представляващи произволен сбор от стари полирани и матирани части от характерните за седемдесетте години на миналия век „секции“.

През последните години бе направен нов покрив, което сега е добра отправна точка, тъй като помещенията са сухи и подходящи за реновиране. И то започна, веднага след началото на тази година. С помощта на членовете на клуба бяха освободени всички помещения. Концепцията за ремонта бе подчинена на идеята да се извърши ремонт със „собствени сили“ – като се закупуват строителни материали от избраните доставчици на Общината и се изпълняват строителни работи от квалифицирани щатни служители, работещи в различните звена в Община Тервел.

Изпълнени бяха следните дейности: подмяна на ел.инсталация, подмяна на ВиК инсталация, основен ремонт на санитарни възли, обособяване на кухненски помещения, подмяна на стара облицовка на тавана, нова облицовка на част от  стените , подмяна на стара метална дограма с нова PVC, полагане на нова настилка от гранитогрес в мокри помещения, поставяне на нов балатум в зала, боядисване на стени и тавани , ново обзавеждане на кухненските помещения и залата, освежаване на външните фасади на сградата, мебелиране и снабдяване с уреди на кухненските помещения, нови маси и столове за залата.

Общата сума, която общината разходва за ремонта и обзавеждането на най-стария клуб на пенсионера в общинатаq е 13 444 лв. с  ДДС.

Всички дейности  се извършиха с помощта на работници и служители от Община Тервел. Не са използвани услугите на фирми, с изключение на местна фирма, изработила дограмата. Община Тервел и ползващите клуба граждани изказват своята благодарност за добре свършената работа на: Красимир Господинов (отговорник за поддръжката на ДГ „Здравец“ в гр.Тервел), Рафкъ Мехмед и Недко Недев (поддръжка на ДГ“Детелина“ в гр.Тервел), Игнат Иванов (работник поддръжка в Община Тервел), Иван Гайтанджиев (работник по ВиК инсталации в Отдел“Просвета“), Венко Стратиев (отговорник за претоварна станция и ел.техник), Георги Георгиев (работник претоварна станция и ел.техник), Любен Василев и Иван Петков (работници в клуб на пенсионера). В ремонта взеха участие и работници по проект BG05M9OP001-2.018-0022 “Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование и социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Тервел“ от с. Орляк. За доставката на материали и инвеститорския контрол на обекта отговаряха Янка Симеонова и Никола Костов – служители на Община Тервел. Всички дейности по ремонта и обзавеждането бяха инициирани и координирани от зам.-кметовете на Община Тервел Велчо Велчев и Дияна Илиева.

Всички помещения бяха декорирани от домакините на дома, ръководени от отговорника им Димитричка Радева, с традиционни за селата на общината носии, облекла и предмети. Множество снимки красят стените и напомнят на домакините за преживяванията им  на фестивали, събори и празници.

Клубът – вече обновен, отвори врати за своите членове вчера – на празничния Осми март.

Желаем на ползвателите на клуба да посрещат заедно много празници и добри гости в него!

Предстоят още десетки малки обекти за текущ ремонт в населените места в общината – ограждане на храмове, гробищни паркове, площадки за игра, клубове, спирки. Сухата и топла зима позволи да се акцентира върху работа за окастряне и прочистване на гробищни паркове, язовирни стени и други обекти за обществено ползване. Дейностите бяха изпълнени също от служители на Звено „Чистота“ при Община Тервел и работници по проект BG05M9OP001-2.018-0022 “Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование и социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Тервел“ от селата Каблешково и Орляк.