• Йорданка Костадинова и заместник областният управител Живко Желязков декларираха подкрепа за инициативи, които биха популяризирали работата на Съвета на децата сред младите хора

Областният управител Йорданка Костадинова и заместник областният управител Живко Желязков днес проведоха среща по инициатива на областния управител с добричките представители в Съвета на децата към Държавна агенция „Закрила на детето“ /ДАЗД/. Двамата посрещнаха новите членове – Мирослав Николов, десетокласник в Аграрната гимназия и Ивелина Иванова – ученичка в 11 клас в ЧПГ „Райко Цончев“, които бяха придружени от Елена Христова – дванадесетокласничка също в ЧПГ „Р. Цончев“, чийто мандат приключи.

Тийнейджърите споделиха своите впечатления след среща в София на Съвета на децата. В рамките на два дни те разказаха, че са имали разговори с председателя на ДАЗД, с министъра на образованието и науката. Срещнали са се и са представили работата на Съвета и пред представители на Организацията на обединените нации. И тримата подчертаха като изключително интересна и полезна срещата им с бивши членове на Съвета на децата, които са вече млади хора.

Младежите споделиха, че сред връстниците им не е популярна много работата на Съвета на децата, за което Йорданка Костадинова и Живко Желязков заявиха категоричната си подкрепа и готовност за съдействие при инициативи от тяхна страна, за да може информацията да достига до повече техни връстници.