Областният управител се поклони пред паметта на загиналите за свободата на Добрич

0
425

Йорданка Костадинова бе сред гостите на тържественото заседание на Общински съвет град Добрич и поднесе Поздравителен адрес на кмета на общината по повод празника

 

Областният управител Йорданка Костадинова заедно със заместник областния управител Живко Желязков поднесоха цветя и сведоха чела в поклон пред паметта на загиналите за свободата на Добрич и Добруджа на Военно гробище – музей днес, където започна тържественото отбелязване на празника на Добрич – 25 септември. На отслужената от добрички свещеници панихида в памет на знайните и незнайни войници присъстваха народните представители от 8 Добрички многомандатен район Деница Сачева и Ертен Анисова, Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун, заместник-командирът на Военно-морски сили на Р България флотилен адмирал Георги Пенев, директорът на Областна дирекция МВР ст. комисар Цветан Пировски, делегации от побратимените на Община град Добрич градове – Бялисток /Полша/ и Първомайск /Украйна/, председателят на Общински съвет град Добрич, гости и граждани на Добрич.

Празничната програма, организирана от Община град Добрич по повод 83-годишнината от освобождаването на Добрич и празника на града продължи с тържествена сесия в реновираната зала „Добрич“. Областният управител Йорданка Костадинова присъства на заседанието, на което бяха връчени отличията на избраните почетни граждани – маестра Константина Петкова и художникът Тодор Балев. По повод празника на града Йорданка Костадинова поднесе поздравителен адрес на кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов, в който  заедно с пожеланията за здраве и благоденствие Костадинова изразява увереност, че празникът ще зареди жителите на града и екипът, ръководещ общината с нова енергия, воля и решимост, за да се постигат поставените целите.