ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ ОТ СЕВЕРОИЗТОКА ОБСЪДИХА  КООРДИНАЦИЯТА ПРИ КРИЗИ 

0
87

По инициатива на областния управител проф. Добромир Добрев в Плиска се проведе работна среща на областните управители от Североизточна България за координация и общи действия при възникване на кризисни ситуации, съобщават от пресцентъра на областната администрация в Шумен.

В дискусията участваха областните управители на областите Варна, Добрич, Русе, Силистра, Търговище, Разград, Велико Търново, Габрово и Бургас. Те коментираха проблеми, с които са се сблъскали по време на бедствените ситуации в регионите през месец ноември миналата година. Акцент беше поставен на подобряване на комуникацията и работата между институциите, необходимост от приоритизиране на действията по възстановяване на електрозахранването и водоснабдяването, осигуряване на захранването към клетките на мобилните оператори. Важно е да потърсим общи решения, които да ни направят по-бързи в реакцията ни при кризисна ситуация, както и да работим за превенцията и подобряване на готовността ни за действия, заяви областният управител проф. Добромир Добрев.

В срещата участваха и представители на ръководния екип на „ЕНЕРГО-ПРО Варна“ ЕАД, дружеството, което осъществява дейностите за разпределение и снабдяване с електрическа енергия на територията на Североизточна България. Председателят на Управителния съвет на „ЕНЕРГО-ПРО Варна“ ЕАД Ангел Ангелов коментира, че дружеството е проверявано от КЕВР и Министерството на енергетиката през миналата година и констатациите са, че изпълняват стриктно лицензионните си задължения. Инвестиционните програми от 2018 година насам се изпълняват в заявения размер с изключение на пандемичната 2020 година, когато е имало определени ограничения за работа. По време на кризисната обстановка направихме максимално възможното по силите си спрямо ситуацията и това беше оценено от областните управители, заяви Ангел Ангелов и изрази готовност съвместната работа и сътрудничеството да продължат. Дружеството пое ангажимент да има приоритетна телефонна линия до областните управители по време на бедствени ситуации с цел по-добра информираност на населението. Председателят на Управителния съвет на „ЕНЕРГО-ПРО Варна“ ЕАД Ангел Ангелов се ангажира да направи конкретни предложения за подобряване на работата до областния управител на Шумен проф. Добромир Добрев, които след съгласуване с областните управители от Североизточна България ще бъдат изпратени на вниманието на Министерски съвет и различните министрества.