Националните градини, отворени в цялата страна, позволяват на Турция да диша. Първата фаза на Националната градина на летище Ататюрк, най-големият градски парк в Турция, беше отворена за посетители днес. Детски площадки, библиотеки, работилници с нулеви отпадъци, зони за музикални концерти бяха създадени в първия етап от градината на нацията. Има 145 хиляди 300 дървета, представящи завладяването на Истанбул в градината, която ще бъде 13 хиляди метра пешеходна пътека . В националната градина на летище Atatürk може да се влезе от 9 различни точки. На тези входове ще има оранжерии и овощни градини. Ето подробностите….

Един от първите проекти, реализирани от министъра на околната среда, урбанизацията и изменението на климата, Мурат Курум , след като той встъпи в длъжност на 10 юли 2018 г., беше „Проектът за национални градини“.

Откриването на националните градини Başakşehir , Kayaşehir , Hoşdere, Çırpıcı и Baruthane, които са първите национални градини сред „Проектите за национални градини“ в обхвата на първия 100-дневен план за действие на системата на президентското правителство, се проведе на 17 ноември 2018 г. в Истанбул с участието на Ердоган.

С проекта, осъществен от Министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата с цел „81 милиона квадратни метра национални градини в 81 провинции“, работата продължава в 314 от националните градини, което е най-голямата стъпка на зелено поле в история на нашата република, докато 484 национални градини са предоставени в услуга на гражданите .

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ Е В ИСТАНБУЛ

Най-големият градски парк в Турция , от друга страна, ще бъде пуснат в експлоатация като Националната градина на летище Ататюрк . Nation’s Garden, чиято първа фаза от 499 хил. кв. м е въведена в експлоатация, ще бъде голям градски парк, изграден на площ от 2 млн. кв. м и със закрити площи от близо 70 000 кв. м. Националната градина на летище Ататюрк, която е петият по големина градски парк в света и най-големият в Турция, започва да приема своите гости днес. Детски площадки, библиотеки, работилници с нулеви отпадъци, зони за музикални концерти бяха създадени в първия етап от градината на нацията. В градината има 145 000 300 дървета, представящи завладяването на Истанбул, които ще представляват пешеходна пътека от 13 000 метра.

ЩЕ ИМА 9 ВХОДА

В националната градина на летище Atatürk може да се влезе от 9 различни точки. На тези входове ще има оранжерии и овощни градини. В тези оранжерии могат да се отглеждат натурални продукти. Гражданите ще могат да се снабдяват от тук, ако желаят. Ще има изкуствен поток, наречен Ab-ı Hayat Suyu, дълъг приблизително 2,5 километра в посока юг-север.

КАЗАХА, ЧЕ ЩЕ СТРОЯТ, ПОСТАВИХМЕ ДЪРВО

Министърът на околната среда, урбанизацията и изменението на климата Мурат Курум в изявление в своя акаунт в социалните медии каза следното относно Националната градина на летище Ататюрк: „Какво казаха те?„ Ще издигнат сгради, ще излеят бетон, ще построят хотел. „Какво направихме? Засадихме дървета, поставихме това, което е в нацията, в услуга на нацията. Летище Ататюрк, където отворихме първата фаза, ще бъде зеленият коридор на нашия Истанбул, когато нашата Национална градина бъде завършена.“.

РАБОТА В ПРОГРЕС

Това ще бъде околна среда, урбанизъм и климат.” Министерството на промяната продължава да работи с пълна скорост за увеличаване на количеството зелени площи в Истанбул. Национална градина Güngören от 34 643 квадратни метра, Национална градина Fatih Land Walls от 290 616 квадратни метра, Ümraniye Osmangazi Горичка от 158 839 квадратни метра, Национална градина Kartal, 67 100 квадратни метра Национална градина Sultanbeyli, 243 хиляди квадратни метра, Национална градина Istanbul Arnavutköy, 11 900 квадратни метра, Национална градина Istanbul Beyoğlu Küçükpiyale са в процес на изграждане. .

ЗЕЛЕНО ПОЛЕ ВЪВ ВСЕКИ ЪГЪЛ Разпределението на националните градини в квадратни метри, където са направени строителство, търг, проектиране и избор на място от 484 национални градини в цяла Турция , е както следва:

✔ 121 национални градини бяха открити и предложени на услугата на гражданите. 49 национални градини са готови за откриване. Завършените национални градини са разположени на обща площ от 20 милиона 484 хиляди 882 квадратни метра.

✔ 155 народни градини в процес на изграждане, 28 милиона 584 хиляди 536 квадратни метра зелена площ

✔ 8 народни градини на етап търг от 3 милиона 397 хиляди 890 квадратни метра зелена площ

✔ 75 национални градини в процес на проектиране 14 милиона 853 хиляди 838 квадратни метра зелена площ

✔ 76 национални градини, където е направен избор на място 5 милиона 983 хиляди 730 квадратни метра зелена площ;

✔ Общо 484 национални градини покриват площ от 73 милиона 304 хиляди 878 квадратни метра.

200 МИЛИОНА КВАДРАТНИ МЕТРА

По информация, получена от Министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата; Целта е да се увеличи общото количество зелени площи до 81 милиона квадратни метра с 500 национални градини през 2023 г. С 484 национални градини, чието изграждане е завършено и продължава в цяла Турция, към момента е достигната площ от 73 милиона 304 хиляди 878 квадратни метра, или 91 процента от целта. Въпреки че се цели да се увеличи общото количество зелени площи до 200 милиона квадратни метра с 500 национални градини, които трябва да бъдат създадени до 2028 г., има за цел да се увеличи количеството зелени площи на човек до 15 квадратни метра чрез добавяне на общо 1000 национални градини след 10 години, пише ahaber.com.

НДТ: КАТО ПУБЛИКУВАМЕ ТОЗИ МАТЕРИАЛ, НЯМА КАК ДА НЕ ЧУВСТВАМЕ БОЛКАТА В КАКВО СЕ ПРЕВЪРНА ЛЕТИЩЕТО НА ДОБРИЧ… УЖАСЯВАЩА ПОДИГРАВКА С ДОБРУДЖАНЦИ, ПРИ ТОВА ЗАБРАНЕНА ЗА ДОСТЪП ЗА ОЧИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И СВОБОДНА ЗАНА ЗА РАЗГРАБВАНЕ И РАЗРУХА…

.

.