Приключи работата по формиране на екипа на новия кмет на Община Тервел.

Инж.Симеон Симеонов ще има двама зам.-кмета. От 26 ноември започна работа Велчо Велчев. Той е роден на 18 март 1993 година. Живее в гр. Тервел. Завършил е Стопанска академия „Димитър А.Ценов“ в гр.Свищов и е бакалавър по специалността „Стопански и финансов контрол“. Средното си образование завършва в ПГТО „Дочо Михайлов“ в Тервел с придобита квалификация „Техник по автоматизация – III  степен“. Занимавал се е със собствен бизнес в продължение на седем години. Беше избран за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ на 27 октомври, на последните местни избори през октомври тази година.

Велчо Велчев поема ресор „Регионално развитие и хуманитарни дейности“. Младият зам.-кмет ще се занимава с дейностите, свързани с деца и млади хора – образование, спорт, извънкласни форми за работа с деца, а така също и със социалните услуги в общината. В този ресор работата е организирана в две дирекции и звена към тях. Дирекциите са „Образование, култура, младежки дейности и ритуали“ и „Човешки ресурси, социални услуги и екология“.

Поста си на зам.-кмет запазва Дияна Илиева. Тя поема ресор „Финанси и благоустройство“. В този ресор са включени три дирекции :“Финанси и местни приходи“, „Общинска собственост, териториално и селищно устройство“ и „Административно, правно, информационно обслужване и обществени поръчки“. Дияна Илиева ще продължи и работата си по проекти с външно финансиране.

Георги Русенов от гр.Тервел, юрист, поема овакантения в края на миналата година пост на директор на Дирекция „Общинска собственост, териториално и селищно устройство“. Всички останали директори на дирекции в общината продължават своята работа в новия кметски екип, изпълнявайки досегашните си задължения. Милена Пенева – директор на Дирекция “Финанси и местни приходи“, Миглена Иванова – директор на Дирекция „Човешки ресурси, социални услуги и екология“, Севдалина Колева – директор на Дирекция „Образование, култура, младежки дейности и ритуали“ и Драгомир Димитров – директор на Дирекция „Административно, правно, информационно обслужване и обществени поръчки“.